fbpx

Specialty Coffee Novi Sad

Gde popiti, šta kupiti, kako skuvati ako se nalazite u Novom Sadu

Šta je zajedničko Novom Sadu i kafi i da li postoji Specialty Coffee Novi Sad ? Putujući vekovima sa kontinenta na kontinet, kafa nosi sa sobom obeležja kultura iz kojih potiče, a zatim usvaja običaje i navike kultura u koje stupa, čineći tako jedinstven blend, kakav je i grad Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, i grad sa čak četiri jezika u službenoj upotrebi. Imajući u vidu tu osobinu Novog Sada da neguje diverzitet u svakom smislu, odlučili smo da baš tu otvorimo specialty coffee shop Mala radionica kafe i doprinesemo gradskoj kulturi ispijanja kafe.

Treći talas kafe

Kafa je prešla dug put od kada je postala globalno dostupna i kada je konzumacija kafe počela značajno da raste – period koji neki nazivaju prvi talas kafe. Drugi talas dolazi sa dostupnošću kvalitetnije kafe kada velike kompanje otvaraju objekte gde je služe i kada kafa postaje pitanje luksuza više nego potreba. Treći talas, medjutim, fokus stavlja na umetnost stvaranja kafe. Ne samo umetnost pripremanja od strane barista kao što je bio slučaj u drugom talasu, već na čitav proces od gajenja preko prženja do pripreme, gde je svaki korak jednako važan i ceni se poput stvaranja dobrog vina. Takva kafa, čije se svako zrno pažljivo bira i obradjuje, i čijem se svakom koraku u cilju postizanja savršene šoljice pristupa kao umetnosti, naziva se specialty coffee.

Šta je to Specialty Coffee?

Specialty coffee je koncept koji pokreće jednaki entuzijazam i posvećenost svih učesnika u proizvodnom procesu: uzgajivača, uvoznika, pržioničara, bariste, ali i samog konzumenta. Iskustvo ispijanja šoljice specialty kafe rezultat je znanja, iskustva i gostoljubivosti, a cilj je da se onaj ko to iskustvo doživljava oseti posebnim. Važan deo tog iskustva je priča iza šoljice koja objašnjava šta tu šoljicu specialty kafe čini posebnom, zašto se osećaju odredjne degustacione note i zašto je kafu vrhunskog kvalteta tako teško napraviti. Iz toga se lako zaključuje da je specialty coffee apsolutno okrenuta kvalitetu u odnosu na kvantitet, a da je taj nivo posvećenosti kvalitetu moguće održati jedino u malim katefetrijama gde vlada porodična atmosfera i čiji je svaki član, poput onih u proizvodom procesu, pravi entuzijasta.

Novi Sad, kao grad koji prepoznaje i ceni istinske vrednosti, zaslužuje pravu specialty kafu. Posetite nas u Ćirpanovoj 11.

Mala Radionica Kafe Specialty Coffee Shop Novi Sad

Filter

U slučaju da ste ljubitelj prelivanja u vidu Chemex-a, v60 ili Kalite, naša prženja za filter su izuzetna.

Espresso

U našoj ponudi se nalaze veoma aromatična zrna pržena za espresso.

Kafa sa mlekom

Ako ste ljubitelj napitaka sa mlekom, imamo odličan izbor zrna za kapućino i moku. 

Posetite nas!

Radnim danima

Kikinda - 07h - 23h

Novi Sad - 08h - 22h

Vikendom

Kikinda - 08h - 23h

Novi Sad - 08h - 22h

Kontakt

Telefon

Kikinda
Office - 0230 442 985
Kafeterija - 069 558 05 70

Novi Sad
Kafeterija - 063 566 641

Mala Radionica Kafe | Sva prava zadržana © 2021 | Sa puno kafe sajt pokreće I W M

Korpa
  • No products in the cart.