Od plantaže do naše šoljice

Sve počinje od semena kafe ili zrna, istog onog zrna od kojeg je šoljica kafe pripremljena.

Da bi se proizvela kvalitetna kafa, seme mora biti vrhunskog kvaliteta i posađeno na pravom mestu, u pravo vreme.
Nakon 3 do 4 godine, zasađeno stablo kafe doneće svoje prve crvene plodove i to je znak da su zrna spremna za žetvu. Svako zrno je pažljivo ručno obrano u sezoni žetve koja traje svega 3 meseca. Sa plantaža, kafa stiže do trgovaca ili direktno u pržionice.

Pržionice kreiraju posebne profle za svaku od vrsta kafe, povećavajući ili naglašavajući njihove prirodne arome.

Bariste, uz upotrebu specijalne opreme, s velikom preciznošću koriste prženu kafu kako bi proizveli kvalitetna i ukusna pića.

Dobra šoljica kafae ne treba biti jako gorka već treba biti toliko slatka da većina ljudi ne treba dodavati šećer. Odlična šoljica kafe može biti slatka , kiselkasta , osvežavajuća ,teška nalik sok u ili sirupu. Broj aroma koje nalazimo u kafi čine je najkomleksnijim pićem na svetu sa preko 2000 aroma dok npr u vinu zabeleženo oko 500.

Mocha

Ako ste ljubitelj napitaka sa mlekom, imamo odličan izbor zrna za kapućino i moku. 

Filter

U slučaju da ste ljubitelj prelivanja u vidu Chemex-a, v60 ili Kalite, naša prženja za filter su izuzetna.

Espresso

U našoj ponudi se nalaze veoma aromatična zrna pržena za espresso.

Posetite nas!

Radnim danima

07h -23h

Vikendom

08h – 23h

Kontakt

Telefon

0230 442 985

Mail

radionicakafe@gmail.com

Adresa

Djoke Radaka 8, Kikinda, Srbija