Od plantaže do naše šoljice
Sve počinje od semena kafe ili zrna, istog onog zrna od kojeg je šoljica kafe pripremljena.Da bi se proizvela kvalitetna kafa, seme mora biti vrhunskog kvaliteta i posađeno na pravom mestu, u pravo vreme.
Nakon 3 do 4 godine, zasađeno stablo kafe doneće svoje prve crvene plodove i to je znak da su zrna spremna za žetvu. Svako zrno je pažljivo ručno obrano u sezoni žetve koja traje svega 3 meseca. Sa plantaža, kafa stiže do trgovaca ili direktno u pržionice.
Pržionice kreiraju posebne profle za svaku od vrsta kafe, povećavajući ili naglašavajući njihove prirodne arome.
Bariste, uz upotrebu specijalne opreme, s velikom preciznošću koriste prženu kafu kako bi proizveli kvalitetna i ukusna pića.
Dobra šoljica kafae ne treba biti jako gorka već treba biti toliko slatka da većina ljudi ne treba dodavati šećer. Odlična šoljica kafe može biti slatka , kiselkasta , osvežavajuća ,teška nalik sok u ili sirupu. Broj aroma koje nalazimo u kafi čine je najkomleksnijim pićem na svetu sa preko 2000 aroma dok npr u vinu zabeleženo oko 500.
Filter
U slučaju da ste ljubitelj prelivanja u vidu Chemex-a, v60 ili Kalite, naša prženja za filter su izuzetna.
Espresso
U našoj ponudi se nalaze veoma aromatična zrna pržena za espresso.
Kafa sa mlekom
Ako ste ljubitelj napitaka sa mlekom, imamo odličan izbor zrna za kapućino i moku.
Posetite nas!
Radnim danima
Kikinda - 07h - 23h
Novi Sad - 08h - 22h
Vikendom
Kikinda - 08h - 23h
Novi Sad - 08h - 22h
Kontakt
Mala Radionica Kafe | Sva prava zadržana © 2021 | Sa puno kafe sajt pokreće I W M