Ethiopia Haru#1

Lot#ET-2019-042

Kafa je iz malog sela Haru,područje poznato po proizvodni kvalitetne kafe a nalazi se u srcu Yirgacheffee.Ova regija je jedna od najgušće naseljenih I sa najvećim brojem proizvodjača u Etijopiji.
Ovu kafu je projektovao Fikadu Abayneh vlasnik Kanketi Coffee export.
Kafu beru članovi porodice , a potom ručno uklanjaju nezrele i prezrele plodove pre nego što je isporuče stanici za obradu kafe.

Kupi

Kafi se uklanja ljuska i pulpa na Agaarde Discpulperu  i ostavlaja se da fermentira do 78sati zaronjena u vodi.Zatim se pe pere u kanalima
gde kvalitetnija kafa ostaje pri dnu aostranjeje se kafa lošeg kvaliteta koja pluta.
Kafa se zatim natapa u rezervoare sa čistom vodom 6-12 sati pre nego seprebaci na stolove za sušenje.
Vreme sušenja je 12-15 dana na duplim krevetima na suncu,vreme sušenja zavisi od debljine sloja I spoljnje temperature vazduha.
Nakon sušenja kafa se pakuje u jutane vreće I odležava u lokalnom slkadištu od 1-2 meseca u kontrolisanim uslovima ,tim se postiže ujednačavanje vlage.Veličine lota su od 50-200 vreća

Senzorske karakteristike

Kafa je bogata I baršunasta sa velikom količinom voćnih I cvetnih nota
Jabuka/čokolada/crna čokolada/zeleni čaj /kruška

Specifikacija

Sorta  – Heirloom
Obrada – prana kafa
Godin berbe 2019
Cupping ocean – 89
Nad vis   1800 m

Preporučujemo za

Filter
Espresso

Uživajte!