fbpx

O nama

Kakva zrna nudimo, naša mala porodica ljubitelja kafe i kako je sve počelo...

Mala Radionica Kafe

nastala je u želji da da ponudi 3 stvari

Coffee Bean

Najbolja zrna

U našoj ponudi su najukusnija i održivo proizvedena zrna.

Coffee Bean

Najbolju opremu

Kvalitet opreme mora da prati kvalitet zrna.

Coffee Bean

Vrhunsku kafu

Kao rezultat spajanje dugogodišnjeg iskustva, najboljih zrna i najbolje opreme.

Mi pravimo odličnu kafu

Nabavljamo i pržimo fenomenalna zrna sa varijacijom ukusa, od voćnih ka kiselijim, svetlijim i tamnijim prženjima, kao i prženja za filter i za espresso. 

zrna u ponudi

barista

lokacije

kafe mesečno

Naša Galerija

Naša kafeterija, pržionica, naš tim i naše kafe.

Kako je sve počelo…

Legenda kaže…

Krajem XVII veka turska vojska je pokorila veći deo istočne i centralne Evrope i stigla pred Beč 1683. godine. Okupiranim i beznadežnim Bečlijama bio je potreban izaslanik koji može preći tursku liniju i preneti poruku obližnjim poljskim vojnim trupama. Jurij Franc Kuljčicki, koji je govorio turski i arapski jezik, prihvatio se ovog zadatka. Prerušen u turskog ratnika, posle niza
opasnosti, Kuljčicki je sproveo svoje odvažno delo, prenevši vesti poljskim trupama spremnim da oslobode Beč.
Turska vojska je proterana. Povlačeći se ostavili su sve što su poneli sa sobom, uključujući i vreće sa čudnim zrnevljem za koje se mislilo da su kamilja hrana. Pošto je nekoliko godina živeo u arapskom svetu, Kuljčicki je znao da je u vrećama zapravo kafa. Upotrebivši novac koji je od gradonačelnika Beča dobio kao nagradu za svoje zasluge, otkupio je svu kafu i otvorio prvu kuću kafe predstavivši tako ovaj napitak zahvalnom Beču.

313 godina kasnije…

U Kikindi, 1996. godine Marjan Njegrić, zaluđenik za kafom, zasićen njenom komercijalizacijom, ukusom ustajalih i preprženih zrnevlja, odlučuje da otvori pržionicu za sve one ljude koji žude za pravim i bogatim ukusom sveže kafe. Svoj poslovni poduhvat i novo poglavlje u istoriji prvoklasne kafe na našim prostorima nazvao je “Mala radionica kafe” i započeo uz obećanje: “Mojim gostima ću nuditi kafu od pažljivo odabranih, najfinijih i najaromatičnijih zrna, a od prženja do služenja neće proći više od 48 sati, jer samo na taj način mogu da uživaju u njenom vrhunskom ukusu.”

Danas…

Dve decenije kasnije, zahvaljujući entuzijastičnoj podršci brojnih i odanih gostiju, “Mala radionica kafe” je u mogućnosti da posluje direktno sa farmerima širom sveta, nabavljajući najukusnije i održivo proizvedene sorte kafe. Prži se po našim određenim standardima i služi se na vrhuncu njenog ukusa i aromatičnosti uz dobar razgovor i prijateljski savet. Za nas je privilegija služiti kafu koju volimo, dobavljenu od farmera kojima se divimo u Vaše ruke ili na Vaš kućni prag.

Naš tim

Ekipa koja stoji iza Male Radionice Kafe

Marjan Njegrić

Marjan Njegrić

Osnivač

Tisa Njegrić

Tisa Njegrić

Glavni Barista

Korpa
  • No products in the cart.